Volim Jajce
Aktualno BiH Izdvajamo Jajce Politika TOP

Govor dr. Jezerčića na središnjem predizbornom skupu

Poštovane Jajčanke i Jajčani, dragi moji sugrađani i sugrađanke, pozdravljavam vas u ime koalicije Zajedno za bolje sutra Jajcu i u svoje osobno ime!

Dozvolite mi da u vaše ime pozdravim drage nam goste koji su došli dati podršku koaliciji Zajedno za bolje sutra Jajcu i meni kao kandidatu za načelnika.

Ja sam Stipan Jezerčić, po zanimanju doktor medicine, oženjen, otac četvero djece, zaposlen u Općoj bolnici Jajce.

Zahvaljujem OO HDZ-a na ukazanom povjerenju, svim hrvatskim strankama na potpori kao i ostalim strankama koje podupiru moju kandidaturu.

Posebno zahvaljujem svojoj obitelji i svima vama koji me hrabrite i podupirete u izbornoj kampanji.

Svi smo svjedoci da naš grad, naša općina, zamire posljednjih godina, ne otvaraju se nova radna mjesta, nema novog zapošljavanja, grad je zapostavljen na račun pojedinih mjesnih zajednica. Mladi, školovani ljudi, kao i obitelji s djecom, odlaze širom Europe tražeći bolje sutra.

Sve to možemo zahvaliti aktualnom načelniku i politici SDA, koji su pokazali i dokazali da nisu sposobni brinuti za ovaj naš prelijepi grad. Ne mogu, a da ne komentiram podrugljivu poruku s pojedinih plakata „Načelnik za sve građane.“ Pitam se, a vjerojatno i svi vi, čiji ste načelnik, gospodine Hozane, bili protekle četiri godine?

Nažalost, niste bili načelnik za sve građane, niste bili načelnik ni za koga osim za sebe!

Kao budući načelnik uzeo sam sebi za zadaću i cilj:

 • Ostanak i opstanak mladih u Jajcu.

Neki će reći odlaze Hrvati, neki će reći odlaze i Bošnjaci, a ja kažem odlazi naša mladost! Odlaze oni koji trebaju biti nositelji života u Jajcu. Tko će vas i mene sutra liječiti, tko će našu djecu podučavati?! Dokle ćemo zatvarati oči pred istinom kad u školama imamo nekoliko razreda manje svake godine?!

Pitam vas je li ovaj načelnik, koji kaže da će biti načelnik svih građana, stvarno bio načelnik i onih koji su zastalno odselili iz Jajca?!

 • Jačanje i promocija gospodarstva.

Opet vas pitam, dragi sugrađani, koliko je sadašnji načelnik  uložio u jačanje gospodarstva? Na početku mandata obišao je sva poduzeća, ali je, nažalost, suradnju nastavio samo s odabranima i podobnima.

Koliko je otvoreno radnih mjesta za koja je on zaslužan? Ako znamo da je još 2008. godine Jajce imalo 3800 zaposlenih, a sada ima 3700, onda znamo i koliko je uložio i kako je radio.

 • Bržu i učinkovitiju općinsku administraciju.

Takozvani načelnik svih građana pokazao je kako općinska administracija može biti učinkovita, ako je to njemu cilj. Ali i  kako može biti spora i neučinkovita, ako to nije u načelnikovu interesu. Tada bi, naravno, bile krive općinske službe, a ne on.

 • Ravnomjeran i transparentan razvoj općine.

Je li sadašnji načelnik ravnomjerno ulagao i razvijao našu općinu? Deset godina rade se put za Vlasinje, dnolučki prsten i stadion u Lendićima. Nije mi krivo što se rade, ali mi je krivo što nisu završeni i to zbog naših sugrađana koji ih koriste. Krivo mi je zbog rasvjete koja se postavi pa ne svijetli godinama.

Koliko je uloženo u grad, a koliko u pojedine mjesne zajednice i je li bilo ravnomjerno zaključite sami, dragi moji sugrađani.

 • Poboljšati zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Dragi moji Jajčani, kako je moguće poboljšati zdravstvenu  zaštitu, ako sadašnji načelnik kaže: „Nije bolnica naše dijete, nije joj općina osnivač i ona nije naša briga!“

Ja kažem da jest! Itekako je naša briga! Nije ju osnovala ni Vlada Republike Hrvatske pa je uložila značajna sredstva u nju. Vas pitam samo jedno, dragi Jajčani, tko se liječi u toj bolnici?

Što da očekujemo od sporta, ako je naš premierligaš domaćin u Travniku umjesto u Jajcu? Od turizma koji se bogati samo naplatom karata za posjet vodopadu i iscrtanih parkinga na području općine?

Kao budući načelnik općine, da bih ostvario zadani cilj ostanka i opstanka mladih u Jajcu napravit ću sljedeće:

 • osnovati centar za pomoć poduzetnicima
 • poticati razvoj malih obrta te im pružiti finacijsku i tehničku potporu
 • podržati gospodarstvo pravednom raspodjelom općinskog proračuna
 • osigurati besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola
 • sufinacirati troškove dječjeg vrtića s najmanje 50%
 • osnovati odjel jaslica u dječjem vrtiću
 • u suradnji s bolnicom otvoriti odjel za starije i nemoćne
 • izvršiti reformu općinske administracije
 • zaustaviti politiku zapošljavanja podobnih
 • urediti parkiralište kod zgrade suda i urediti gradske ulice
 • prihvatiti i ostvariti projekte značajne za grad, kao i niz drugih mjera iz područja turizma, kulture i sporta.

Kao liječnik svakodnevno se borim za zdravlje i živote Jajčana. Kao načelnik želim se boriti za vaš i moj ostanak i opstanak u Jajcu, bez obzira na to tko ste i odakle ste, dragi moji sugrađani!

Stoga vas molim izađite na izbore 2. listopada, sudjelujte u stvaranju boljeg života za sve nas!

Podržite koaliciju Zajedno za bolje sutra Jajcu i mene kao njihovog kandidata za načelnika jer Jajce zaslužuje bolje!

Hvala vam i živjeli!!

(zaboljesutrajajcu.com)

Povezani Članci

Početak hrvatske kinematografije u BiH – film o Mijatu Tomiću

Volim Jajce

Viteškom promenadom u Sarajevu obilježena 830. godišnjica Povelje Kulina bana

Volim Jajce

NEKE OPĆINE IPAK ZNAJU POSAO Gradnjom fakulteta u Čapljini žele stvoriti bolje uvjete za ostanak mladih

Volim Jajce
Učitavanje....