Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP

#EdineOprosti, ali nismo krivi mi…

“Već duži vremenski period određeni mediji, prije svega portal Volim Jajce, Poskok, Večernji list, Naša TV i dr. Koji su pod kontrolom Hrvatskih politika, prenose neistinite informacije, koje plasira predsjednik OO HDZ BiH Jajce, Ivo Šimunović, zbog čega Savez određene stvari želi demantovati. “

http://www.jajce-online.com/reakcija-saveza-sda-sbb-sbih-na-medijski-linc-koalicije-za-bolje-sutra-jajcu/

( Savez SDA,SBiH i SBB)

Obzirom da smo jedan od prozvanih portala koji prema autoru reagiranja (naša pretpostavka je, da je to Edin Hozan) širi “neistine” , molimo istog da nam oprosti ,kao i da objasni neke od sljedećih činjenica , te ponudi javnosti svoju “istinu” za iste:

#EdineOprosti , jer smo pisali o tome da zbog Vas i Saveza još uvijek nema vlasti u Jajcu.
Nismo krivi mi ,nego vi koji niste skoro dva mjeseca ništa učinili po pitanju pregovora o formiranju većine u OV Jajce. Objasnite zbog čega sad možete pregovarati sa koalicijom Za  bolje sutra Jajcu, a prije niste mogli?

#EdineOprosti , jer smo pisali da zbog Kiseljaka nema pomaka u formiranju vlasti u Jajcu.
Nismo krivi mi ,nego Kantonalni odbor SDA ,koji je takvu odluku donio i u kojemu ste Vi dopredsjednik. Tu famoznu odluku smo i objavili kao dokaz za ove tvrdnje ,pa nema razloga za sumnju da nešto izmišljamo. Objasnite da li je zbog toga bio zastoj u pregovorima?

#EdineOprosti , jer smo pisali da imate prevelike apetite ,iako ste svjesni da niste u poziciji da Vi postavljate uvjete, što ste do sada činili s osmjehom na licu.
Nismo krivi mi, nego izborni rezultat liste Za bolje sutra Jajcu, kao i činjenica da Vam s Ljubezom ovaj put nije upalilo. Objasnite šta bi se desilo da je uz Ljubeza u OV Jajce još jedan “Vaš” Hrvat potreban za konstituiranje OV Jajce? S kim biste tad “pregovarali”?

#EdineOprosti ,jer smo pisali da odbijate potpisati sporazum kakav ste prije četiri godine potpisali sa HDZ BiH Jajce, iako je tad ova stranka imala lošiji izborni rezultat.
Nismo krivi mi ,nego Vi koji ste tada taj sporazum potpisali prije konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Jajce.
Objasnite u čemu je sad problem , kad je raspodjela skoro pa jednaka kao i prije četiri godine ?

#EdineOprosti ,jer smo pisali da zbog megalomanske politike SDA Jajce, kojoj ste na čelu ,politički predstavnici Hrvata u Jajcu jedino zajedničkim nastupom i uvjetovanjem mogu biti ravnopravni.
Nismo krivi mi ,nego Vi koji već godinama radite sve kako biste imali apsolutnu moć i apsolutnu kontrolu nad milijunima općinskog proračuna. Objasnite za šta se borite ako to nije što veća kontrola proračunskog novca?

#EdineOprosti ,jer smo pisali da je omjer uposlenih državnih službenika u općini Jajce na štetu Hrvata.
Nismo krivi mi nego Vaš prethodnik i Vi ,koji  niste poštivali Zakon . Stavljati u isti koš nacionalnu strukturu uposlenih u Elektroprivredi HZHB i općini Jajce te poduzećima i ustanovama kojima je općina Jajce vlasnik ,mogu samo oni koji se na ovaj način žele dodvoravati svojim biračima. Sami ste svjesni da lokalna vlast o tome ne odlučuje ,nego Sarajevo i Mostar pa izvolite to riješiti s Bakirom i Čovićem. Objasnite jasno koje su nadležnosti na općini Jajce kad je riječ o javnim poduzećima i čemu trošenje energije na nešto što je davno netko drugi odredio da bude tako? Isto tako objasnite koliko je čijih radnih mjesta u javnom i privatnom sektoru posljednjih desetak godina, financirao novac od hidroakumulacije koji EP HZHB uplaćuje na račun općine  Jajce i koliko je bošnjačkih privatnih tajkuna u Jajcu nastalo upravo od tog novca?

#EdineOprosti, jer smo pisali da ste kao načelnik hrvatska naselja namjerno izostavljali kod infrastrukturnih projekata.
Nismo krivi mi, nego Vi i vaša politika “uzmi im , ali im ne daj” koju već godinama provodite . Dokažite da nije tako na način da javno objavite raspodjelu proračunskih sredstava po mjesnim zajednicama posljednjih dvanaest godina.

#EdineOprosti , jer smo pisali da poslove koje financira općina Jajce dodjeljujete povlaštenim poduzećima uz učestale matematičke pogreške koje utječu na krajnju cijenu radova.
Nismo krivi mi ,nego Vi i vaša politika “uzmi im, ali im ne daj” . Dokažite da nije tako na način da javno objavite koliko je novca kojem poduzeću zadnjih dvanaest godina isplaćeno s računa općine Jajce.

#EdineOprosti, jer smo pisali da je Vaš rad netransparentan.

Nismo krivi mi ,nego Vi ,pa tako stanovnici općine Jajce ne mogu nigdje vidjeti mnoge “javne” natječaje ,niti znaju koliko se za šta javnog novca potroši. Objasnite zbog čega javnost ne zna kolika je konačna cijena radova npr. kružnog toka kod komunalca ili koliko smo platili “gradski sat”?

#EdineOprosti ,jer smo pisali da ste odgovorni za bespravnu gradnju islamskog vjerskog objekta na Vrbici te samim tim ste utjecali na dizanje nacionalnih tenzija.
Nismo krivi mi ,nego Vi ,jer niste dozvoljavali da građevinski inspektor,kojemu ste šef, radi svoj posao. Cilj svega toga je jasan svima koji razmišljaju svojom glavom.

#EdineOprosti , jer smo pisali da ste utjecali da godinu dana Općinsko vijeće Jajce radi nelegalno.
Nismo krivi mi, nego Vi i Mirko Ljubez . Tad ste razmišljali na način da Statut općine Jajce i Poslovnik o radu OV Jajce u koje se danas kunete, nisu “sveto pismo” pa da ih se mora poštovati.Objasnite zbog čega ste tek nakon godinu dana nelegalnog rada ,legalno izabrali Mirka Ljubeza za Predsjedavajućeg OV Jajce? Čemu sve to ako je prema Vama bilo sve po propisima?

#EdineOprosti ,jer nismo šutjeli . Šutjeti ćemo kad vidimo da stvari u Jajcu idu pravim smjerom.

Uz to ćemo podržati svaki dogovor i svaku pozitivnu priču ,koja će značiti boljitak za stanovnike općine Jajce.

Ne tražite argumente za nepostizanje dogovora u nečijim izjavama i napisima medija ,nego se potrudite da budete iskreni jedni prema drugima i konačno počnete da radite ono zbog čega vas je narod i birao.

Za medijska prepucavanja, zasigurno nije…

 

volimjajce.com

 

Povezani Članci

MUP ŽSB :Informacija za javnost

Volim Jajce

PUHOVSKI: Komšić ne može birati one koji su ga izabrali. A Hrvati ga nisu izabrali. Dayton je tempirana bomba. Besmisleno je tri naroda trpati u dva entiteta

Volim Jajce

Službe u BiH uče vehabije kako lažno svjedočiti, i štite ih

Volim Jajce
Učitavanje....