Volim Jajce
Aktualno BiH Politika TOP

Dodik: Mostarski sajam prilika za rješavanje regionalnih pitanja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra kako je Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru dobra prilika za forum na političkoj razini te izrazio zadovoljstvo što ta manifestacija okuplja najvažnije ljude regije.

Dodik je doputovao u Mostaru u povodu otvaranja sutrašnje gospodarske manifestacije, a pored njega u gradu na Neretvi su i čelnici susjednih zemalja, i to premijer Hrvatske Aleksandar Plenković, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

– Drago mi je da su se ovdje okupili svi najvažniji ljudi u regiji. Ovo može biti dobra prilika da se neke nesuglasice na bilo kojoj razini u regiji počnu rješavati na bilo koji način – izjavio je novinarima Dodik.

Komentirajući odnose s Bakirom Izetbegovićem, Dodik je kazao kako Izetbegović radi svoj posao onako kako on hoće.

– On je uvjetovao probleme i na razini Federacije i BiH. Ništa ne funkcionira, ni Federacija ni BiH, i neka on odgovara i nosi svoju odgovornost – kazao je Dodik.

Upitan da prokomentira očekivanja od novoizabranog predsjednika Srbije, istaknuo je kako Srbija s novim predsjednikom Vučićem nastavlja putem stabilizacije u regiji te kako je Srbija i do sada vodila aktivnu politiku prema BiH.

– Srbija nije učinila niti jedan korak da bi oslabila odnose s Bosnom i Hercegovinom, to je učinio Bakir Izetbegović i nitko drugi – kazao je Dodik.

 

Večernji.ba

Povezani Članci

KONAČNO RJEŠENJE Detaljni sporazum između Kosova i Srbije procurio u javnost

Volim Jajce

JAJCE: Održana tribina ”Žena kroz svetu Riječ i povijest”

Volim Jajce

Tonćo Ladan, odlomci iz romana – Gola bol

Volim Jajce
Učitavanje....