Volim Jajce
Aktualno Pougarje

Dobretići: U tijeku adaptacija škole u najmanjoj općini u Federaciji BiH

Osnovnu školu Braće Jezerčić u Dobretićima danas pohađa 17 učenika. Nekada ih je bilo i više od tisuću. Ratni vihor nije zaobišao ni Dobretiće čije je stanovništvo protjerano, a obiteljske kuće i drugi objekti, poput nekadašnje zgrade Osnovne škole Fra Marka Dobretića su u potpunosti devastirani. Ipak, nada i vjera u bolje sutra u Dobretićima nikada nije umrla, baš kao ni život. Ivo Čakarić, načelnik općine Dobretići u izjavi za Artinfo.ba :
“Škola je u ratu bila u potpunosti uništena da bi joj poslije rata bili obnovljeni krov i trećina učionica u kojima se odvija nastava. Tek 2013. godine krenula je adaptacija kojoj se ne nazire kraj jer je potrebno više od 80 tisuća maraka. U nekim učionicama uopće nema prozora. To dovoljno govori”, kazao je Ivo Čakarić, načelnik općine Dobretići za Artinfo.ba.

Prema Čakarićevim riječima, kroz projekt prekogranične suradnje s općinom Gornji Bogićevci u Republici Hrvatskoj 2013. godine obnovljena je jedna učionica s kuhinjom za potrebe okupljanja mještana te razne proslave.
“Nakon toga smo 2017. godine uredili betonski pristup školi i nabavili opremu za dvoranu i uredili kuhinju. Krajem 2018. godine u jednoj učionici i sanitarnim čvorovima zamijenjena su prozorska okna, a projekt je financiran iz proračuna Županije Središnje Bosne, dok je sredstvima Vlade RH saniran jedan sanitarni čvor. U tijeku su radovi na sanaciji drugog sanitarnog čvora, predulaza, stubišta i prolaza za sportsku dvoranu. Projekt je financiran iz proračuna općine Dobretići”, kazao je Čakarić.

Općina Dobretići inače je najmanja općina u Federaciji BiH.

artinfo.ba

Povezani Članci

GOOGLE IDEAS Evo kako se Google bori protiv ISIL-a

Volim Jajce

POZIV ZA POKRETANJEM PROCESA U OPĆINI JAJCE

Volim Jajce

Akcizama do vraćanja kredita

Volim Jajce
Učitavanje....