Volim Jajce
Aktualno BiH EU Hrvatska Politika TOP

Davor Ivo Stier: Politika Hrvatske prema BiH je i politika EU

 

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier koji u Briselu sudjeluje na sastanku Vijeća za vanjske poslove (FAC) govorio je od odnosima Europske unije (EU) i Hrvatske prema SAD-u, Albaniji, BiH, Turskoj i Srbiji te o mogućoj migrantskoj krizi, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova izvijestio je kolege ministre o posjeti premijera Plenkovića Bosni i Hercegovini (BiH), o situaciji koja je kasnije nastala u Orašju te o potrebi da se, Stier je kazao, depolitizira sudstvo s porukom da se svaki zločin mora kazniti, ali da pravosuđe mora biti oslobođeno od pritisaka, odnosno od odvraćanja BiH od euroatlantskog puta, politike koju Hrvatska podupire.

Ista stajališta istaknuo je veleposlanik Vijeća sigurnosti prošloga tjedna kada se raspravljalo u toj zemlji nakon Minskovog izvješća, kazao je Stier, te istaknuo kako Hrvatska ima punu potporu svih zemlja EU u provođenju politike prema BiH.

 

“Institucije Europske unije u punom smislu su i naše institucije koje su prenijele našu zajedničku politiku prema BiH. To je politika koja želi vidjeti da BiH krene europskim putem i ispuni sve zadane kriterije”, kazao je Stier.

 

Govoreći o pristupanju SNS-a, stranke Aleksandra Vučića, o čemu se sutra raspravlja, kao promatrača u Europsku pučku stranku (EPP), Stier je kazao je kako je HDZ Hrvatske suzdržan oko ovoga pitanja. Kazao je kako je ova odluka donesena već u svibnju ove godine te kao će se sutra ova odluka samo formalizirati.

Naša je namjera razvijati politiku koja će rješavati otvorena pitanja sa Srbijom, istaknuo je Davor Ivo Stier.

Govoreći o mogućoj migrantskoj krizi, kazao je kako je stav Hrvatske nastavak dobrih odnosa sa zemljama na tzv. balkanskoj ruti te prije svega nadzor grčko-turske granice te poštivanje dogovora sa Turskom.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

ODNOSI LIDERA Čović: Nisam obeshrabren otkazivanjem radnog ručka

Volim Jajce

Objavljeni federalni programi za zapošljavanje i samozapošljavanje

Volim Jajce

Dan kruha u Jajcu

Volim Jajce
Učitavanje....