Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

CVITANOVIĆ O MILANOVIĆEVOJ IZJAVI: Oni koji su zamislili Hrvate kao podnarod u nekoj novoj državi FBIH prevaril su se

Reagirati na izjave gospodina Milanovića možemo dvojako. Može se netko ljutiti na kolokvijalni govor g. Milanovića, ali treba shvatiti da je to rečeno u salonskoj atmosferi. Premda je koristio uvredljive rečenice za BIH mislim da nema političara u BIH koji nije svjestan da smo na samom dnu europske i svjetske ljestvice u svakom pogledu i s tim se trebamo suočiti. Što prije to uradimo prije ćemo sjesti za stol i pokušati pronaći neka nova rješenja za BIH koja bi ovu zemlju mogla povući naprijed.

No, najvažniji dio koji se tiče nas jeste onaj  kada Milanović govori o Dodiku, referendumu i Hrvatima u BIH. Mislim da bošnjačke elite trebaju ozbiljnije shvatiti cijelu priču oko referenduma u RS-u.

Sarajevo je jednostavno dovelo Banjaluku u win-win poziciju – tvrdi Cvitanović u svom osvrtu.

Sve da se referendum i zabrani Banjaluka dobija. Sutradan, u budućnosti RS uz potporu Rusije može organizirati referendum o otcjepljenju. Sarajevu će tada  trebati Hrvati  da taj referendum ponište legalnim referendumom  na državnoj razini, kojim bi se spriječilo moguće otcjepljenje Republike Srpske.

Hoće li Hrvati tada stati uz Sarajevo kao 1992?

Teško, ako ih se nastavi ovako šikanirati, nepristajanjem na izmjenu izbornog zakona, nepristajanjem  na minijaturna prava poput TV kanala i slično.

Zato držim da je jako važno da Sarajevo ne produbljuje dodatno ovu krizu i ne dolijeva Dodiku ulje na vatru.

Pod uvjetom da ovo sve skupa nije nastavak dogovora Izetbegović- Dodik, i nekih viših planova s kojima nismo upoznati, a mogli bi biti kobni za BiH: Recimo plana podjele BIH na FBiH i RS. Taj plan, ako takav uopće postoji sigurno neće uspjeti.

Oni koji su zamislili Hrvate kao podnarod u nekoj novoj državi FBIH prevaril su se. Hrvati nikada neće pristati na takve pokušaje podijele BiH! – rezolutan je Cvitanović.

Izjave hrvatskih političara oko Srbije vidim kao odgovor na ratnohuškačku retoriku iz Srbije od najistaknutijih nositelja vlasti.

Povezani Članci

ZAPOŠLJAVANJE PODOBNOG KADRA U OPĆINU JAJCE-Ako ne može putem natječaja,može nezakonito ,Ugovorom o djelu

Volim Jajce

O “IGRAMA” I JAJCU PRIČA SE I IZVAN BIH

Volim Jajce

Karamatić: Ahmiće nitko ne osporava, no gdje je Trusina, Grabovica, Uzdol…

Volim Jajce
Učitavanje....