Volim Jajce
Aktualno BiH Politika TOP

Čović: Političko Sarajevo je izmanipuliralo javnost mojim prisustvom u Banjoj Luci

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a u BiH Dragan Čović je uoči 33. sjednice stranke na konferenciji za medije govorio o aktualnim događajima kao što je njegovo prisustvo 9. siječnja u Banjoj Luci te formiranju vlasti u BiH.

“Više puta sam otišao na svečanu akademiju u Banju Luku povodom Dana RS-a. Zašto sada ovoliko pažnje, ne znam. To treba pitati one koji su pokrenuli čitavu tu aktivnost. To govori o odnosima naroda u BiH. Žalosti me sve ono što sam čuo. Pitam se bi li mediji primjetili da se išta dogodilo da ja nisam bio tamo. Taj ambijent iz političkog Sarajeva je ovaj put uspio jer je medijski izmanipulirana javnost”, rekao je Čović, piše Klix.ba

On je ponovio da je samo nazočio svečanoj akademiji. “Željelo se puno toga provući kroz to prisustvo. Što se tiče HDZ-a BiH, a i HNS-a, nastavit ćemo tražiti svoje elementne jednakopravnosti u BiH zajedno s prijateljima iz bošnjačkog i srpskog naroda. Ne želimo se stalno držati u vremenu rata i užasnih razdoblja”, kazao je Čović i zapitao se zašto je tolika pažnja na jednom događaju usmjerena na jednu osobu.

On je istaknuo da je sve shvatio kao poruku s ciljem da se zasjene drugi događaji i baci pažnja na ovaj događaj koji nije, smatra on, zaslužio toliku medijsku pažnju. “Ne znam ni tko je dobivao ordenje, ni ovo sada ni prethodno. Ne znam otkud sada potreba da se medijski prati ovako. Mislim da jeziku mržnje nema mjesta. Ako netko ima drugačiji stav, može se uraditi bez jezika mržnje koji će jačati nepovjerenje, a ne povjerenje”, kazao je lider HDZ-a.

Na pitanje je li HDZ pregovarao s nekom strankom u vezi s formiranjem Vijeća ministara BiH, on je kazao da će Vijeće ministara BiH i svaka druga institucija raditi sve dok ne dođe nova vlast. “Ovo Vijeće ministara može raditi sve dok Parlament BiH ne imenuje novo, kao i Vlada FBiH. Zvali mi to i tehnički mandat, to je mandat koji se konzumira.

Evidentno je da su HDZ i HNS došli u poziciju da mogu odlučivati o svojoj poziciji i dijeliti je ravnomjerno s ostalima. Očekivao sam da će se Vijeće ministara brzo napraviti, a što se tiče Vlade FBiH mislim da možemo završiti do kraja ovog mjeseca, barem gdje mi imamo dominantu ulogu za donošenje odluka”, smatra Čović.

On je kazao da oni koji su govorili da će napraviti vlast na drugi način sada gube tu poziciju. “Svoj rad baziram na ustavnom domoljublju BiH. Ustav je osnova za sve. Sve druge izlive osjećaja prema nečemu neka svatko ostavi za sebe”, poručio je predsjednik HDZ-a.

Čović je kazao da nije problem napraviti vlast u pet županija gdje HDZ BiH ima većinu. “U pet županija ćemo to završiti sa svojim partnerima u HNS-u. Kalkulacija ima. Za razinu FBiH partner nam je onaj tko slično kao mi vidi BiH kao europsku zemlju”, kazao je Čović.

(kamenjar.com)

Povezani Članci

Published On: Fri, Jun 9th, 2017 #Aktualno | SREDNJA BOSNO ZEMLJO BEZ PRAVICE: Tužna obljetnica u selu Šušanj kao gorki posjetnik na zločin koji nema opravdanja

Volim Jajce

Iz Tužiteljstva BiH “nestao” ključni dokaz protiv Atifa Dudakovića

Volim Jajce

JAJCE: Općinske inspekcije u službi politike,a ne građana Jajca

Volim Jajce
Učitavanje....