Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

BOŽO SKOPLJAKOVIĆ: Halid Genjac “čita” lekcije HDZ-u BiH jer ih i dalje želi imati u svom savezu!

SARAJEVO – Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković najoštrije osuđuje krajnje neprimjerene i nekorektne generalne teze i usporedbe koje je iznio predsjednik Glavnoga odbora SDA Halid Genjac da će „politika HDZ-a BiH u ovom vremenu doživjeti sličan kraj kao i Udruženi zločinački pothvat, jer je ona u svojoj suštini gubitnička i štetna za sve građane u BiH a najviše za Hrvate u BiH“.

Krajnje je neumjesno da takve prognoze iznosi visoki dužnosnik SDA, stranke koja punih 28 godina tijesno surađuje upravo s HDZ-om BIH i koja ništa manje nij kriva za agoniju ove zemlje i njezinih izluđenih naroda i građana.

„Hrvatska stranka svakodnevno ukazuje na neke pogubne poteze koje već sustavno povlači vrh HDZ-a BIH na štetu velikoga broja Hrvata u BIH, ali ta stranka ima izborni legitimitet i samo joj hrvatski birači i povijest mogu i vjerujem da hoće presuditi. Nije politički korektno, i zato ne može biti opravdanje izborna kampanja, presuđivati političkim partnerima i to na temelju argumenata koji bi se skoro u cijelosti mogli zalijepiti i stranci u kojoj je gosp. Genjac jedan od najviših dužnosnika tijekom cijeloga vijeka trajanja. Zamislite kada bi sada ja ili netko iz drugih hrvatskih stranaka u ime Bošnjaka povijesno presudio SDA zbog stravičnih zločina koje su nedvojbeno počinili i neke postrojbe ili pojedinci iz ABiH, ili za pljačku državne imovine, za neka sumnjiva ubojstva ili grube političke promašaje. Neka o SDA sudi bošnjački narod. Plašim se da su zadnji radiklani istupi Bakira Izetbegovića i Halida Genjca uvod u novi međustranački sukob između SDA i HDZ-a BIH i jeftino predizborno prikupljanje poena, a koji u biti otežava pokušaj oporbenim hrvatskim strankama da na izborima ugrozi pobjedu HDZ-a BiH. Kao predsjednik Hrvatske stranke ne sporim da su neki pojedinci iz HVO-a počinili teške zločine nad Bošnjacima, ali kao pripadnik HVO-a ne mogu nikako prihvatiti generalnu ocjenu Halida Genjca da su“ u ratu u okviru tog Udruženog zločinačkog poduhvata ubijani civili, Bošnjaci zatvarani u logore, protjerivani sa prostora gdje je djelovao HVO, i uništavani svi tragovi njihovog kulturnog i vjerskog identiteta“, što upućuje da Genjac i drugi pojedinci iz SDA sve više žele cijelom HVO i svakome njegovome pripadniku namenuti hipoteku ratnoga zločinca, što je neprihvatljivo i što je pravno neutemeljeno. Podsjećam gosp. Genjca da su u Haagu pravomoćno osuđeni jedan od načelnika Glavnoga stožera ABiH i još nekoliko generala, dok se pred domaćim pravosuđem također vodi ili će se voditi postupak protiv nekoliko visokih zapovjednika ABiH“ – stoji u reagiranju Bože Skopljakovića, predsjendika Hrvatske stranke BiH.
Autor: Dnevno.ba
Srijeda, 07. veljača 2018. u 11:58

Povezani Članci

Osmanlije su, osvojivši Bosnu, porušili 464 katoličke crkve i 48 franjevačkih samostana

Volim Jajce

Čudna zemlja: ženama ne daju za volan, a povjerit će im stotine života u zraku

Volim Jajce

Praljkova želja je ispraćaj bez posebnih počasti, u krugu najbližih

Volim Jajce
Učitavanje....