Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Banjalučka filharmonija oduševila u Kreševu

Kreševo je sinoć imalo priliku uživati u pravoj rapsodiji zvuka koja se širila Crkvom Uznesenja BDM. Naime, u sklopu manifestacije “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” održan je koncert Gudačkog koncerta Banjalučke filharmonije. U skoro sat i pol vremena koliko je koncert trajao, izmjenjivale su se skladbe Ewarda Elgara, Karla Jenkinsa, Samuela Barbera, Edvarda Griega te Georgea Gershwina pod ravnanjem dvaju mladih dirigenata Emira Mejremića(Sarajevo) i Dušana Uroševića dok je koncert uveličalani sjajna solistkinja na violini Lidija Bojinović (Banja Luka).
Nažalost, malobrojni kreševljaci su prepoznali važnost jednog ovakvog događaja kakav nemaju priliku često vidjeti ni puno veći gradovi a kamoli male općine poput Kreševa i njemu susjednih.
Nazočne je u ulozi domaćina na početku koncerta pozdravio samostanski vikar fra Josip Jukić dok je ulaz kao i na sve druge događaje “Hrvatskog proljeća” bio besplatan.
Podsjećamo, organizator manifestacije koja završava narednog petka u Kiseljaku koncertom ansabmla LADO  je ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB uz koordinatorice Gloriu Lujanović i Irenu Mrnjavac.
Bаnjаlučkа filhаrmonijа je osnovаnа  2010. godine. Njene člаnove i rukovodstvo čine mlаdi, аli već priznаti umjetnici koje predvodi direktor Filharmonije Ivan Otašević.
Ovim koncertom nastavljena je suradnja s institucijama kulture iz Republike Srpske. Osim Gradskog tamburaškog orkestra iz Banja Luke koji je nastupio u sklopu “Hrvatskog proljeća” u Travniku ove godine, Gudački orkestar je već gostovao u Vitezu prošle godine te sada u Kreševu.

https://www.youtube.com/watch?v=rLQZGqvVT2M&feature=youtu.be

Povezani Članci

FBiH pokušala negirati terorizam – dužna Anđelićima 200.000 KM

Volim Jajce

Zlatko Dalić: Teška dva dana, veliki pritisak, ali sreća prati hrabre (VIDEO)

Volim Jajce

Jajce: Tko ne prijavi neobradivo zemljište plaća pristojbu/taksu općini

Volim Jajce
Učitavanje....