Volim Jajce
Aktualno Jajce Politika TOP

AKO JAJČANI BUDU PAMETNI EDIN HOZAN ĆE PONOVNO U ŠKOLU Kao profesor ili kao ravnatelj, manje je bitno i za Jajce manje štetno

Kako u svemu ,tako i u politici postoje ljudi koji znaju i umiju i s druge strane oni poput još uvijek aktualnog načelnika Edina Hozana ,koji i pored svih blagodati ,koje mu je Bog dao u općini Jajce ,ipak ne zna i ne umije.

Izgubili smo s njim četiri godine, potrošeno je oko 35 milijuna proračunskih sredstava, a stanje u našoj općini niti po čemu ne dolikuje jednom turističkom odredištu ,niti općini s najvećim proračunom u odnosu na sve druge općine Srednjebosanske Županije.Neizvjesnost, beznađe i nepovjerenje u institucije zavladalo je našim gradom tijekom njegovog mandata.S druge strane ,katastrofalno stanje infrastrukture niti po čemu ne dokazuje da smo po visini proračuna , jedna od najbogatijih općina u našoj Županiji.

Jednostavno rečeno Hozan je dokazao da ne zna posao, odnosno da je mjesto načelnika za njega ipak nešto previše.

Osim što je svojom samovoljom totalno diskriminirao Hrvate u Jajcu, rijetki su i Bošnjaci koji se onako iskreno, iz dubine duše mogu pohvaliti nekim njegovim vrlinama kao i vrlim učincima tijekom njegovog mandata. Naravno ,osim Čepala,Mukića ,BH4 i još nekih njemu bliskih privatnih, poslovnih “proračunskih korisnika”, kojima ni posla ,a niti novca za vladavine Hozana nije nedostajalo.
Mnogi će pomisliti da sve navedeno ima nacionalnu dimenziju ,ali pokušati ću ih razuvjeriti sljedećim činjenicama:

-Zar je moguće da jedan načelnik niti ne pokuša spriječiti odlaske mnogih svojih sugrađana u zapadnoeuropske zemlje ?
Moguće je. Edin Hozan još niti jednu točku dnevnog reda u svom mandatu nije posvetio ovoj temi .Očito ga se nije ticalo mnogo ,jer nisu odlazili “njegovi”.

-Zar je moguće da jedan načelnik nema kredibilitet niti ugled kod nositelja gospodarstva u općini u kojoj „vlada“?

Moguće je. Edin Hozan nema komunikaciju s nositeljima gospodarstva u Jajcu.Jedini poslovni subjekti s kojima ima suradnju,jesu oni kojima općina Jajce uredno dodjeljuje većinu proračunskih milijuna i koje je općinski proračun faktički i stvorio.

-Zar je moguće da jedan načelnik sebi dozvoli luksuz da ne poštuje Zakone ,pravilnike i Statut općine ,kojoj je na čelu ?
Edin Hozan si je to u više navrata dozvolio.Jedan od takvih primjera jeste i to što je usljed njegovog utjecaja OV Jajce godinu dana funkcioniralo bez legalno izabranog Predsjedatelja OV .

-Zar je moguće da jedan načelnik općine prešuti i ne reagira na Zahtjev mještana ,kad se  bespravno gradio islamski vjerski objekat na Vrbici ?
Edin Hozan je to prešutio te čak i utjecao na općinske inspektore ,kako isti u ovom slučaju ne bi radili svoj posao. Usljed mnogih pritisaka , kao i još niza  drugih nepravilnosti i bespravnih gradnji, gdje je čak i općina Jajce investitor ,ovih dana je građevinski inspektor Miralem Makić dao otkaz i odlazi iz općine Jajce. Očito je da će nekad doći na red i pitanje njegove odgovornosti za mnogo toga.

-Zar je moguće da jedan načelnik gradi lokalne ceste,kanalizaciju ,vodovode, postavlja rasvjetu itd., a da prethodno za sve ove radove ne osigura potrebne dozvole ,kako bi se propisi ispoštovali i sva ova infrastruktura stavila u funkciju?
Da ,moguće je .Edin Hozan je na ovaj način ulagao sredstva uglavnom tamo gdje je on htio i često bez dozvola za gradnju,a rezultat toga je da imamo naselja koja imaju rasvjetu, koja već godinama ne svijetli, imaju kanalizaciju na koju se ne mogu priključiti, imaju cestu za koju ne postoje odobrenja za gradnju ,imaju gradski vodovod na koji se ne mogu legalno priključiti itd. Da apsurd bude još veći ,većina tih dozvola se upravo izdaje u općini Jajce. Umjesto da lokalna uprava bude primjer građanima ,kod nas je obratno.Tamo gdje su dozvole i postojale , radovi su izvođeni na način da izvođač radova što više profitira,umjesto kako to projekat nalaže.

-Zar je moguće da načelnik ,koji ujedno predstavlja izvršnu vlast, ne izvrši odluke Općinskog vijeća Jajce ,bez obzira što time krši Statut općine Jajce?
Da ,moguće je . Edin Hozan je upravo to učinio kad nije proveo odluku OV Jajce da se u centru grada postavi skulptura ,koja je poklon jajačkog kipara Dragana Ljubez općini Jajce. Naredba od strane Islamske Zajednice da to ne čini , ipak mu je više značila od odluke OV Jajce,odnosno od  Zakona, poslovnika i propisa jednog demokratski uređenog društva.

-Zar je moguće da jedan načelnik ne poduzme ništa da općina ,kojoj je na čelu ,bude servis građanima ,koji u krajnjem slučaju i financiraju njen rad?
Moguće je .Edin Hozan to nije uspio .Rad općinskih službi je ostao ispolitiziran i neefikasan. Dok jedni mogu sve i u  roku odmah ,drugi ili ne mogu ili se dobro načekaju .
-Zar je moguće da se natječaji za posao u općini poništavaju ,samo zbog toga što favorizirane osobe ne uspiju osigurati sve što im je potrebno da bi prošli?
Moguće je .Tako zapošljava Edin Hozan.   Sjetite se da smo prije okončanja natječaja pogodili ,tko će biti primljen na  radno mjesto arhivara.Natječaj je prvi put poništen iz gore navedenog razloga.

-Zar je moguće da građani nemaju uvida u utrošak javnih sredstava , da se o transparentnosti priča, a netransparentnost na sve strane?
Moguće je .Na web stranici općine Jajce ,kad je riječ o javnim nabavkama, samo su rijetki strogo birani sadržaji.U pozadini svega toga jedini razlog skrivanja mogu biti nepravilnosti i netransparentan utrošak javnog novca.

Još je mnogo primjera u kojima je Edin Hozan pokazao i dokazao da nije zaslužio drugi mandat.
Osim što je svojom djelima dokazao da nije, niti će biti načelnik svim građanima , kao što to navodi na ,ovih dana postavljenim jumbo plakatima , isto tako se i ogriješio o mnoge zakone i propise ,čime nam je dao do znanja da mu nije stalo niti do Jajca , niti do ove države.

Kako je jedini protukandidat takvom Edinu Hozanu u nadolazećim lokalnim izborima ,dr. Stipan Jezerčić ,čovjek koji iza sebe nema repova ,niti bilo kakvih kompromitirajućih situacija , pretpostavka je da isti i kad bi htio ne može biti toliko loš načelnik kao što je Edin Hozan.

Obzirom na sve potencijale koje imamo i koje nam je Bog dao ,Jajčani zaslužuju boljeg načelnika od Edina Hozana i sigurno neće pogriješiti ukoliko istog umjesto u načelnićku fotelju pošalju ponovno u školu ,kao profesora ili kao ravnatelja,manje je bitno i za općinu Jajce manje štetno.
volimjajce.com

Povezani Članci

Ono doba kad su auta imala nadimke

Volim Jajce

ŠTO VIDIMO NA OVOJ SLICI: Mudrog oca nacije ili militanta koji je odbio potpisati mir i tisuće građana BIH gurnuo u smrt?

Volim Jajce

Podignuta optužnica za ratne zločine protiv Atifa Dudakovića

Volim Jajce
Učitavanje....